Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

USB Stick

 

SanDisk Cruzer micro USB stick 8GB

De USB-stick is een flashgeheugen voorzien van een USB aansluiting, waarmee de stick met een computer kan worden verbonden.

USB stick zijn daardoor ideaal voor het uitwisselen van bestanden tussen computers of het opslaan van bestanden, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Het data type is hierbij niet van belang: USB sticks zijn geschikt voor alle vormen van data, zoals foto's, muziek of documenten.

De USB stick wordt soms ook aangeduid als USB-pen, Data-stick of geheugen-stick. Ook de naam Memory Stick wordt wel genoemd. De aanduiding Memory Stick is echter onjuist: Memory Stick is een type geheugenkaart ontwikkeld door Sony. Meer informatie over Memory Stick geheugenkaarten vindt u op de Memory Stick-informatiepagina.

 

Aansluiten en afkoppelen van de USB-stick

USB-sticks worden automatisch herkend door Microsoft Windows XP en Vista. Kort nadat de USB-stick in een USB aansluiting wordt gestoken, zal de stick functioneren. Wanneer een ander besturingssysteem wordt gebruikt (bijvoorbeeld Windows 98), kan het nodig zijn om een stuurprogramma te installeren. Vaak wordt dit programma meegeleverd met de USB-stick.

Voor het afkoppelen van de USB-stick is in Windows XP en Vista de optie "Hardware veilig verwijderen" beschikbaar, in de taakbalk rechtsonder op het scherm (icoontje met een groene pijl, nabij de klok). Door op dit icoontje te klikken krijgt u de mogelijkheid het te stoppen apparaat te selecteren. Zodra de USB-stick uit de computer kan worden gehaald verschijnt de melding: "Hardware kan veilig worden verwijderd".