Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

Memory Sticks voor HD video

spacer_10

Vergelijk prijzen van Memory Stick kaarten

21 maart 2008
spacer_265

Sony brengt deze maand een 16GB Memory Stick PRO Duo op de markt. Met de nieuwe kaart die in januari dit jaar werd aangekondigd, mikt Sony op bezitters van Sony Handycam camcorders die gebruik maken van AVCHD compressie technologie (Advanced Video Codec High Definition, een high definition recording formaat ontwikkeld door Sony en Panasonic).


Met de Sony 16 GB Memory Stick PRO Duo kaart kan een gebruiker tot 110 minuten high definition video in 1920 stand opnemen en bijna 6 uur HD video wanneer gebruik wordt gemaakt van de 1440 LP modus.

De kaart, die deze maand in de schappen ligt, heeft een verwachte verkoopprijs van ongeveer $300.

Sony Memory Stick 16GB Mark2SanDisk Memory Stick HD video

Ook geheugenfabrikant SanDisk introduceert Memory Stick PRO Duo kaarten die speciaal gericht zijn op HD video. Opvallend aan de SanDisk Memory Sticks is dat een indicatie van het aantal minuten opnamecapaciteit op de kaartjes vermeld staat. Volgens  Susan Park,  senior product marketing manager bij SanDisk, vinden veel consumenten het lastig om de beschikbare opnametijd op een geheugenkaartje te berekenen. In navolging van de ouderwetse videoband vermeld SanDisk daarom het aantal minuten dat kan worden opgenomen met HD High, HD Standard en HD Extended instelling op de verpakking van de geheugenkaart. Deze tabel is hieronder weergegeven.

 

 

 15Mbps
 HD High

 9Mbps
 HD Standard

 5Mbps
 HD Extended

 Memory Stick PRO Duo

4GB
8GB

 30 min
 60 min

 60 min
 120 min

 90 min
180 min

(De gegevens in bovenstaande tabel zijn een schatting. Daadwerkelijk aantal minuten wordt beinvloed door resolutie, compressie cameramodel en het opnamebeeld).

Bron: Sony/SanDisk