Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

Nieuwe CompactFlash kaarten van SanDisk & Transcend

spacer_10

Vergelijk prijzen van CF kaarten

20 maart 2008
spacer_265

SanDisk verdubbelt de capaciteit van haar CompactFlash 5000 lijn naar 16GB. De CompactFlash 5000 kaarten zijn ontwikkeld voor de industrie, waarbij zeer hoge eisen worden gesteld, zoals medische en militaire apparatuur.

De introductie van de 16GB CF 5000 kaart betekent een verdubbeling wat betreft opslagcapaciteit in vergelijking tot het huidige topmodel dat een opslagcapaciteit van 8GB heeft. Deze 8GB variant werd in het voorjaar van 2007 geïntroduceerd.

 

SanDisk’s CompactFlash 5000 lijn kenmerkt zich door een hoge mate van
betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zo ligt de temperatuursrange waarbinnen de kaarten betrouwbaar functioneren van -25 tot +85 graden Celsius. Bovendien zijn de kaarten voorzien van technieken om data terug te halen en defecten te ondervangen.

SanDisk CompactFlash Industrial 16GBTranscend 32 GB CompactFlash kaart

Ook geheugenfabrikant Transcend introduceerde onlangs een nieuwe CompactFlash kaart. De nieuwe CF kaart heeft een capaciteit van maarliefst 32 GB (133X). Met deze kaart mikt Transcend op de professionele fotografie markt, wat terug is te zien in de prestaties van de kaart. Zowel Dual Channel als Ultra DMA mode 4 (UDMA4) wordt ondersteund.

Bron SanDisk/Transcend