Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

ATP ProMax SDHC

spacer_10

Vergelijk prijzen van SD kaarten

10 november 2006
spacer_265

ATP heeft afgelopen maand een nieuwe SD-kaart aan het assortiment toegevoegd. Het gaat hier om een ProMax SD High Capacity (SDHC) kaart.

De kaart met een capaciteit van 4GB voldoet aan de zogenaamde class 6 norm. Deze norm is in het leven geroepen om een indicatie van de schrijfsnelheid te geven. De class 6 normering komt overeen met een schrijfsnelheid van 6 MB/seconde. De 4 GB ATP ProMax SDHC kaart is leverbaar voor €139.

De 4 GB variant is de eerste SDHC kaart van ATP, de lijn zal echter snel worden uitgebreid. De fabrikant heeft namelijk al aangekondigd binnenkort als eerste ter wereld een 8 GB SDHC te lanceren.

SDHC is de nieuwste ontwikkeling in de SD-familie, waarmee veel hogere opslagcapaciteiten mogelijk zijn. SDHC kaarten werken alleen in apparatuur die specifiek voor SDHC ontwikkeld is en zijn dus niet backwards compatible (zie ook het schema hieronder).

ATP SDHC 4 GB

SD schema

Meer informatie over SD geheugenkaarten vindt u op de SD pagina.

Bron: 4memory.nl/ATP