Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

2 GB microSD

spacer_10
3 augustus 2006
spacer_265

Deze week kondigde SanDisk microSD kaarten met een capaciteit van 2 GB aan. De komende 60 dagen zullen de kaartjes exclusief worden verkocht in de V.S. bij Verizon Wireless stores voor een bedrag van $99,99. De koper ontvangt naast het kaartje een adapter waarmee de nieuwe aanwinst ook gebruikt kan worden in een standaard SD-slot. B B

microSD SanDisk
 

Extreme IV

Enkele dagen eerder introduceerde SanDisk Extreme IV CompactFlash kaarten. De Extreme IV lijn is speciaal ontwikkeld voor fotografen die zeer hoge eisen stellen aan de prestaties van de geheugenkaart. Dit komt o.a. tot uitdrukking in de minimale lees en schrijfsnelheid van maarliefst 40 MB/seconde. Hiermee zijn de kaarten volgens SanDisk de snelste ter wereld en dubbel zo snel als de huidige Extreme III kaarten. Om de inhoud van de kaart vervolgens ook nog eens snel op een computer te krijgen, introduceerde het bedrijf gelijktijdig de SanDisk Extreme FireWire Reader, waarmee afbeeldingen met 40 MB/s kunnen worden overgezet. Naast de nieuwe Extreme IV kaarten, die worden geleverd in capaciteiten tot 8GB, blijven de Extreme III en Ultra II kaarten normaal leverbaar.

SanDisk Extreme 4 CompactFlash
Bron: SanDisk