Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

microSD™ ( TransFlash™, T-Flash)

 

microSD SanDisk

MicroSD is de kleinste variant uit de SD familie. Vanwege de geringe grootte worden microSD kaartjes met name toegepast in mobiele telefoons en PDA's. Op dit moment zijn microSD geheugenkaartjes leverbaar tot 64GB.

 

MicroSD is het kleinste SD type: een microSD geheugenkaart is ongeveer een kwart van de grootte van een standaard SD kaart. Het microSD formaat is in 2004 door SanDisk geïntroduceerd en werd oorspronkelijk verkocht onder de naam TransFlash.

TransFlash muntenAangezien microSD geheugenkaarten zeer klein zijn, worden ze voornamelijk toegepast in draagbare apparatuur, zoals mobiele telefoons (o.a. Samsung D600, D900 en E900), handhelds en MP3 spelers. Standaard mircoSD kaarten zijn compatibel met andere SD formaten. Voor het gebruik in grotere SD sloten wordt in de meeste gevallen een SD en/of miniSD adapter meegeleverd.

microSDHC

Net als de andere formaten die tot de SD-familie behoren, is ook van microSD een HC (High Capacity) variant beschikbaar (microSDHC). SDHC is een nieuw SD formaat waarmee hogere capaciteiten kunnen worden bereikt (4GB tot 32GB). Doordat SDHC anders werkt dan standaard SD kaarten, kunnen SDHC kaarten niet in alle apparatuur met SD slot gebruikt worden (niet backwards compatible).

Om maximaal haalbare snelheid van de geheugenkaart inzichtelijk te maken, zijn er voor SDHC vier snelheidscategorieën gedefinieerd. Deze categorieën geven een indicatie over de minimale schrijfsnelheid van de kaart. De indeling is als volgt:

Apparatuur die geschikt is voor SDHC is te herkennen aan het SDHC logo. Bezoek voor meer informatie over SDHC en de Class snelheids indicatie de SD-infopagina.

 

microSDXC (Secure Digital eXtended Capacity)

SDXC is de nieuwste ontwikkeling in de SD-familie. Net als bij de SDHC-techniek, biedt de SDXC standaard de mogelijkheid voor grotere opslagcapaciteiten. In het geval van SDXC tot 2TB. Ook voor microSDXC-kaarten geldt dat ze niet backwards compatible zijn, met andere woorden: u kunt microSDXC-kaartjes alleen gebruiken in apparatuur die ontwikkeld is voor het gebruik van microSDXC.

Lees hier meer over de compatibiliteit van SD-kaarten.