Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

Veelgestelde vragen

Vraag:

Wat is het verschil tussen MultiMedia-kaarten (MMC) en SecureDigital-kaarten (SD)?

 

Antwoord:

SD en MMC lijken zeer sterk op elkaar en worden daarom nogal eens door elkaar gehaald. Toch zijn er wel duidelijke verschillen aan te wijzen. Van bovenaf valt het schuifje voor de schrijfbeveiliging bij de SD kaart op, MMC is niet voorzien van schrijfbeveiliging. Wanneer de twee kaarten van de zijkant bekeken worden, is te zien dat SD iets dikker is dan MMC. Tot slot zijn de contactjes op SD iets anders gerangschikt dan bij MMC.

MMC versus SD

Een ander verschil is dat SD kaarten voorzien zijn van CPRM (Content Protection for Recordable Media). Hiermee kan worden voorkomen dat gebruikers auteursrechtelijk beschermde bestanden kopieren naar anderen. Deze techniek werkt echter alleen als deze geïmplementeerd is in het apparaat. Dit is zelden het geval.

Tot slot de snelheid: SD heeft een transferrate van maximaal 12,5 MB/s, MMC 2,5 MB/s. In 2005 zijn echter nieuwe generaties SD en MMC kaarten geïntroduceerd. De nieuwe SD 1.1 standaard kan theoretisch 50 MB/s aan. De opvolger van MMC, MMCplus, kan 52 MB/s aan. Het gaat hierbij om theoretisch haalbare snelheden! Of deze snelheden werkelijk worden gehaald hangt sterk af van de geheugenkaart.